Novi Zeland izborio SP
Rorry Fallon je svojim golom odveo Novi Zeland na SP

Južna Afrika 2010

Novi Zeland izborio SP

Napadač Plymoutha Rory Fallon danas je sigurno najveća zvijezda na Novom Zelandu. Svojim golom pred kraj prvog dijela utakmice protiv Bahreina donio je svojoj zemlji prvi nastup na SP nakon Španije 1982. godine.

U prvoj utakmici baraža između Novog Zelanda i Bahreina prije mjesec dana bilo je 0:0, tako da je ovaj pogodak Fallona u Wellingtonu bio dovoljan za veliko slavlje Novozelanđana.

Nakon utakmice 36.000 navijača slavilo je najveću pobjedu All Whitesa u posljednjih trideset godina. Bahrein je u drugom poluvremenu bio mnogo bolji tim od domaćina, ali su igrači Novog Zelanda uspjeli očuvati rezultat do kraja utakmice.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.