Novi Zeland iznenadio Srbiju

Španija jedva sa Saudijskom Arabijom

Novi Zeland iznenadio Srbiju

Edmir Škorić

Fudbalska reprezentacija Srbije minimalno je poražena od Novog Zelanda u pripremnoj utakmici za Svjetsko prvenstvo.

Susret je odigran u austrijskom Klafenfurtu, a srbijanski selektor Radomir Antić izveo je kombinovan sastav protiv autsajdera Novog Zelanda. U sastavu "orlova" nije bilo Stankovića, Krasića i Milana Jovanovića.

Gol odluke za Novi Zeland postigao je Smeltz u 22. minuti utakmice. Pogodaka nije bilo u duelu Poljske i Finske. Ujedinjeni Arapski Emirati su kao gost slavili kod Moldavije sa 3:2. 

Golovima Helgusona Island je sa 2:0 savladao Andoru. Gosti su zadnjih dvadeset minuta igrali bez  isključenog Silve Garcije. Španija je teško došla do pobjede nad elekcijom Saudijske Arabije. Hawsawi je šokirao Furiju u 17. minuti, ali je nešto kasnije novi igrač Barcelone, David Villa, poravnao na 1:1.

Španjolci su poveli u 59. minuti golom Xabi Alonsa, a uporni Arapi preko Al Numarea poravnali na 2:2. Ipak, Furija u finišu uspijeva doći do pobjede. Konačnih 3:2 u korist izabranika Vicente del Bosquea postavlja Llorente.

Prijateljske utakmice:
Novi Zeland - Srbija 1:0 (Smeltz 22)
Poljska - Finska 0:0
Moldavija - UAE 2:3 (Tigirlas 15, Bulgaru 80/ Jumaa 26, Al Shehi 31, Khalil 89)
Island - Andora 4:0 (Helguson 32 - penal, 51, Gunnarsson 87 - penal)
Španjolska - Sa. Arabija 3:2 (Villa 31, Alonso 59, Llorente 90/ Hawsawi 17, Al Numare 74)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.