Novinari selektora gađali toalet papirom

Azerbejdžan

Novinari selektora gađali toalet papirom

Edmir Škorić

Njemačka legenda Berti Vogts, seleketor Azerbejdžana, doživio je doista nelagodnu situaciju. Tamošnji novinari pogodili su ga rolnom toalet papira na press konferenciji.

Evropski trener nije popularan u Azerbejdžanu, gdje obnaša ulogu selektora. Na konferenciji za novinare uoči utakmice sa Njemačkom, Vogtsa su azerbejdžanski novinari gađali rolnom toalet papira, te su ga zasuli bokalom vode.

Novinari su bili razočarani porazom od konkurenta Kazahstana u subotu u kvalifikacijama za odlazak na EP 2012. godine.

"Doživio sam mnoge stvari, ali ovako nešto nikada. Nemam riječi kojima bih mogao ovo opisati", rekao je Vogts.

U njegovu odbranu stao je i njegov sunarodnjak, selektor njemačke nogometne reprezentacije Joachim Loew.

"Napad na trenera je neprihvatljiv bez obzira na ishod meča. Iznenađen sam ovom viješću. Azerbejdžan je možda izgubio od Kazahstana, ali je dobio ključnu utakmicu protiv Turske i to pokazuje da njihov napredak dosta ovisi o Bertiju Vogtsu. Dakle, ovo je zaista iznenađujuće", rekao je Loew.

Vogts, nekadašnji selektor Škotske i Nigerije, smatra se njemačkom legendom. Dva puta je sa Borussijom Moenchengladbach osvojio Kup UEFA, sa Njemačkom je osvojio Svjetsko prvenstvo 1974. godine i Evropsko dvije godine ranije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.