Novo posrtanje Wolfsburga

Bundesliga

Novo posrtanje Wolfsburga

Wolfsburg je ponovo razočarao svoje navijače, pretrpivši novi poraz na gostovanju kod Nurnberga (1:2).

Nakon novog poraza Vukovi su se ponovo preselili u donji dio tabele Bundeslige i očigledno je da će izlazak u neko od evropskih takmičenja na kraju sezone predstavljati nedohvatljiv cilj za izabranike Steve McClarena.

Gundogan je već u 11. minuti doveo domaće u prednost, a na drugoj strani je uzvratio probuđeni Brazilac Grafite. Međutim, u nastavku susreta u 63. minuti Frantz je pogodio za novu pobjedu Nurnberga.

Wereder je došao do prve ovosezonske pobjede u gostima, savladavši sa ubjedljivih 4:1 Borussiju Moenchengladbach. Bosanac Marko Marin doveo je ekipu iz Bremena u prednost već u petoj minuti. Samo sedam minuta kasnije bilo je 2:0, a strijelac je bio Wesley.

Agonija Borussije nastavljena je i u drugom poluvremenu, kada je u 51. minuti Aaron Hunt povosio rezultat na 3:0. Počasni gol za domaće postigao je igrač Werdera Per Mertesacker u 67. minuti, ali tačku na i u 75. minuti stavio Claudio Pizzaro.

Ekipa Freiburga, našeg Mensura Mujdže, savladala je na svom terenu Kaiserslautern rezultatom 2:1. Ipak, gosti su prvo došli u prednost kada je u osmoj minuti mrežu domaćih zatresao Moravek. Na 1:1 je izjednačio Cisse u 35, a Reisinger je pola sata prije kraja meča potvrdio pobjedu Freiburga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.