Novo razočaranje za Argentinu

Copa America 2011

Novo razočaranje za Argentinu

Argentina je opet razočarala svoje navijače jer nije uspijela da pobijedi ni u drugom susretu Copa Americe čiji je domaćin.

Nakon 1:1 sa Bolivijom, ovog puta je bilo 0:0 sa Kolumbijom koja je u prvom kolu savladala Kostariku sa 1:0. Trener Batista nije mnogo mijenjao tim iz prvog meča, ali sve je bilo uzalud.

- Zaslužili smo bod - izjavio je Kolumbijac Mario Yepes.

Argentinci su meč završili sa kvartetom napadača na terenu i to Messi, Aguero, Iguain i Tevez, ali su strašno mučili da stvore ozbiljniju šansu.

Argentina: Sergio Romero, Pablo Zabaleta, Nicolas Burdisso, Gabriel Milito, Javier Zanetti, Ever Banega (Gonzalo Higuain, 72), Javier Mascherano, Esteban Cambiasso (Fernando Gago, 61), Ezequiel Lavezzi (Sergio Aguero, 61), Lionel Messi, Carlos Tevez.

Kolumbija: Luis Martinez, Camilo Zuniga, Luis Perea, Mario Yepes, Pablo Armero, Carlos Sanchez, Dayro Moreno, Abel Aguilar, Freddy Guarin, Adrian Ramos (Elkin Soto, 89), Radamel Falcao (Teo Gutierrez, 87).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti