Novosađani ispred Crvene zvezde

JSL, 14. kolo

Novosađani ispred Crvene zvezde

Edmir Škorić

Danas su odigrane četiri utakmice 14. kola srbijanske Jelen Superlige. Vojvodina i Sloboda Point Sevojnoi došli su do sigurnih pobjeda, a bez pobjednika je okončan duel Borca i Jagodine, te derbi začelja između Hajduka i Čukaričkog.

Vojvodina je u Novom Sadu rutinski došla do devete prvenstvene pobjede, savldavši Smederevo rezultatom 4:1. Novosađani su riješili utakmicu nakon 20-ak minuta igre. Merebashvili je pogađa u 4. i 19. minuti, a Ilić utrostručio prednost u 21. minuti. Gosti su sa bijele tačke, preko Marinkovića, uspjeli do odlaska na predah smanjiti rezultat.

U nastavku domaći postižu još jedan pogodak. Vojvodina je ovom pobjedom "preskočila" Crvenu zvezdu. Obje momčadi imaju po 31 bod, ali Novosađani imaju bolju gol razliku.

Sloboda Point Sevojno ostvarila je sigurnu pobjedu kod Inđije. Arsenijević je u 11. minuti doveo goste u vodstvo, a svega dva minuta kansije povisio na 0:2. Konačnih 0:3 postavlja Ljubinković u 61. minuti susreta. Golom Komazeca iz 64. minute, Hajduku je poveo u derbi začelju protiv posljednjeplasiranog Čukaričkog, ali do vrijednog boda gosti dolaze u finišu utakmice.

Bez pobjednika je okončan duel Borca i Jagodine u Čačku (1:1). Prtenjak je u 35. minuti Borac doveo u prednost, ali u početku drugog dijela gosti preko Simića dolaze do jednog boda.

Jelen Super liga, 14. kolo:
Borac - Jagodina 1:1 (Prtenjak 35/ Šimić 47)
Hajduk Kula - Čukarički 1:1 (Komazec 64)
Inđija - Sloboda PS 0:3 (Arsenijević 11, 13, Ljubinković 61)
Vojvodina - Smederevo 4:1 (Merebashvili 4, 19, Ilić 21, Tumbasevic 78/ Marinković 44 - penal)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.