NS FBiH odredio kazne za Slaven i dvojicu fudbalera ovog kluba
Osim samog kluba, NS FBiH je kaznio i dvojicu fudbalera ekipe iz Živinica, Taiba Selimovića i Aziza Sulejmanovića.

Živiničani ipak nisu pronašli "rupu u zakonu"

NS FBiH odredio kazne za Slaven i dvojicu fudbalera ovog kluba · Saznajemo

Nakon što je Slaven iz Živinica dospio u žižu interesovanja domaće sportske javnosti zbog situacije iz meča sa Vitezom i izbjegavanja pravila o najmanje tri igrača do 21 godine u startnoj postavi, sada je i NS FBiH donio svoj sud o čitavom slučaju.

Naime, mladi fudbaleri Slavena, ali i još nekolicine klubova Prve lige FBiH, su nerijetko primorani glumiti povrede u uvodnim minutama mečeva kako bi ih što prije zamijenio iskusniji saigrač, a u susretu Prve lig FBiH između Slavena i Viteza došlo je do dodatnih "komplikacija" kada je mladi golman Živiničana odbio učestvovati u ovakvim radnjama, pa je mjesto njega na gol stao mladi defanzivac koji se jako brzo "povrijedio", uz smijeh prisutnih na tribinama.

Iako su u Živinicama mislili da su pronašli "rupu u zakonu", Disciplinska komisija NS FBiH je pokrenula postupak protiv Slavena i dvojice fudbalera, Taiba Selimovića i Aziza Sulejmanovića i to zbog "povrede propisa i obmanjivanja i dovođenja u zabludu nadležnih takmičarskih organa NS FBiH, institucije NS FBiH kao i cjelokupne javnosti".

Disciplinska komisija NS FBiH je danas donijela odluku u vezi sa pomenutim slučajem, a kako je za SportSport.ba potvrđeno iz NS FBiH NK Slaven Živinice je kažnjen sa 2000 KM, dok je dvojici gore pomenutih fudbalera izrečena zabranja igranja u trajanju od četiri mjeseca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije