NSBiH: Derbi se igra sutra od 13 sati

Odgođen zbog snijega

NSBiH: Derbi se igra sutra od 13 sati

Endin Čaušević

Veliki gradski derbi između Željezničara i Sarajeva koji se trebao igrati danas na Grbavici odgođen je zbog loših vremenskih uslova. 

U okviru 16. kola Premijer lige BiH danas su snage na Grbavici trebali odmjeriti Željezničar i Sarajevo, ali je glavni sudija ovog meča Irfan Peljto bio primoran da odgodi utakmicu zbog loših vremenskih uslova, odnosno snijega na terenu stadiona Plavih.

Nakon svega oglasio se i Nogometni savez BiH koji je na svojoj zvaničnoj stranici objavio da će se 113. sarajevski derbi igrati sutra u 13 sati. Ova odluka donešena je prema Pravilniku koji nalaže da se odgođeni meč treba odigrati u naredna 24 sata.

Iako su iz FK Željezničar poručili da se meč ne može igrati sutra jer već u srijedu ih očekuje utakmica Kupa BiH, čini se da će Plavi ipak morati sutra istrčati na teren stadiona Grbavica.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Zbog nepovoljnih vremenskih glavni sudija utakmice je na osnovu Propozicija BHT PL 2017/18 donio odluku da meč bude odložen za sutra (27. 11. 2017.) u 13 sati", navodi se na zvaničnoj stranici NSBiH.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi