NS/FS BiH osudio napade na novinare

NS/FS BiH osudio napade na novinare

Edmir Škorić

Nakon napada na novinare, oglasio se i Nogometni savez Bi.

Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine najoštrije osuđuje napade i prijetnje koje su neidentifikovana lica, koja se predstavljaju kao navijači lica izvršila na novinare i urednike portala Radiosarajevo.ba, te na njihove porodice.

Ovaj nemili događaj u kojem je ugrožen integritet novinara sve nas zabrinjava i upozorava na preduzimanje energičnih mjera kako se ovakvi incidenti više nikad ne bi desili.

U tom kontekstu, NS/FS BiH očekuje od nadležnih bezbjedonosnih organa da što prije identifikuju i procesuiraju počinioce napada na novinare i urednike portala Radiosarajevo.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi