Nuernbergov navijač ostao bez desne ruke

Nuernbergov navijač ostao bez desne ruke

Edmir Škorić

Jednom mladom navijaču njemačkog bundesligaša Nuernberga jureći je vlak otkinuo desnu ruku.

Nurnbergovi su se navijači po povratku iz Gelsenkirchena, gdje je njihov tim izgubio od Schalke (4:0), sukobili s navijačima Mainza koji su, također, napuštali gostovanje u Koelnu (utakmica nije odigrana zbog pokušaja samoubistva suca Rafatija).

Najgore je prošao jedan 19-godišnji navijač Nuernberga, koji je nakon nastale gužve pao na tračnice pred nadolazeći jureći vlak. Ostao je bez desne ruke, nije pomogla ni hitna operacija. Sve se dogodilo na željezničkoj stanici u Koelnu.

Martin Bader, direktor Nuernberga, izjavio je u ponedjeljak kako je klub s "nevjericom i velikom tugom" primio ovu vijest.

Bader je također negirao da je riječ o huliganu, a 19-godišnjem nesretnom mladiću i njegovoj obitelji ponudio je punu potporu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti