Nuhanović: Vjerujemo u nastavak uspješne serije

Sarajevo dolazi na Pirotu da obori rekrod

Nuhanović: Vjerujemo u nastavak uspješne serije

A. Haznadarević

Duel Travnika i Sarajeva će otvoriti deveto kolo PL, a iako se radi o ne previše atraktivnom gostovanju, ovaj susret će biti od velike važnosti za izabranike Dragana Jovića.

Iako je Zrinjski uspio prekinuti fenomenalni niz FK Sarajevo pobjedom u Kupu, u taboru bordo momčadi su uvjereni da neće doći do prekida niza i u Premijer ligi, gdje su došli na korak do velikog ostvarenja, a veznjak Samir Nuhanović, za službenu internet stranicu tima sa Koševa je dodao da je meč sa Zrinjskim već zaboravljen:

"Utakmica protiv Zrinjskog je zaboravljena. Maksimalno smo skoncentrisani na sutrašnju utakmicu protiv Travnika. Smatram, ako svi budemo dali svoj maksimum, da rezultat neće biti upitan. Siguran sam u našu pobjedu i nastavak uspješne serije u Premijer ligi. Također, zahvalio bih se navijačima koji će sutra doći u Travnik. Vjerujem da ćemo imati podršku kao na Koševu", rekao je Nuhanović.

Što se tiče igračkog kadra, trener Jović jedino neće moći računati na Ivana Sesara i Denisa Čomora. Naime, Sesar je zaradio crveni karton u susretu osmine finala Kupa BiH, dok je Čomor od ranije van stroja i njegov oporavak će potrajati. S druge strane za nastup će biti spreman kapiten Sedin Torlak i Radan Šunjevarić.

"Medicinski tim  FK Sarajevo uložio je krajnje napore kako bi svi igrači bili spremni za sutrašnji susret. Već od ranije je poznato da je Denis Čomor van trenažnog procesa. Svi ostali konkurišu za početnih jedanaest. Ono što će obradovati sve pristalice bordo boje jeste informacija da su Radan Šunjevarić i Sedin Torlak spremni za sutrašnji susret", istakao je ljekar FK Sarajevo, Dževad Vrabac.

Budući da će biti u prilici da obore rekord i postanu jedina od najuspješnijih generacija kluba sa Koševa, ne sumnjamo da će bordo momci uložiti i posljednji atom snage da savladaju Travnik i dođu do svoje osme pobjede u devet kola BH Telecom Premijer lige.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.