Nula Mainza i Wolfsburga

Bundesliga, 32. kolo

Nula Mainza i Wolfsburga

M. Šljivak

Iako je prvi susret 32. kola njemačke Bundeslige između Mainza i Wolfsburga završen bez golova (0:0), daleko od toga da je utakmica na Coface Areni bila loša.

Oba tima su odigrala veoma dobru utakmicu, a prvu ozbiljniju priliku imao je Mohamed Zidan za Mainz nakon pet minuta igre, no golman Wolfsburga Diego Benaglio je dobro odbranio.

Uzvratili su na drugoj strani za Wolfsburg Dejagah i Mandžukić, ali su njihovi udarci prema golu Mainza bili neprecizni. Mainz je do gola mogao doći i preko Ivanschitza u 33. minuti, no Benaglio je ponovo bio na mjestu.

Prvo poluvrijema je okončano "nulom", a i drugo j epočelo prilikom za Mainz. Dobar šut je uputio Adam Szalai, ali je Benagli o ponovo oodbranio.

Zatim je lijepu priliku a domaće imao i Choupo Moting, ali i njegov udarac je bio neprecizan. Potom je i Wolfsburg zaprijetio preko Mandžukića čiji udarac glavom završava pored gola Mianza.  Nedugo nakon tog pokušaja svoj udarac je isprobao i Madlung, ali bez problema po gol Mainza.

Mainz je imao nešto konkretnije napade i do kraja susreta, dok su se izabrancici Felixa Magatha orjentisali na kontranapade, ali iz njih nisu uspjevali ozbiljnije ugroziti gol domaćih.

Na kraju golova i pobjednika nije bilo, a sa po jednim bodom mogu biti zadovoljna oba tima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.