Nula na El Sardineru

Primera, 23. kolo

Nula na El Sardineru

Okončan je prvi susret u okviru 23. kola španske Primere, a ekipe Racing Santandera i Atletico Madrida podijelile su bodove u utakmici bez golova.

Racing je na svom El Sardineru dočekao Atletico Madrid. Susret je okončan bez pogodaka, iako su gosti imali incijativu tokom svih 90 minuta. Statistika kaže da su Jorgandžije uputile čak 13 udaraca, od čega je devet išlo u okvir gola naspram samo jednog udarca u okvir gola Thibauta Courtoisa.

Zanimljivo je da je u posljednjih deset godina samo jedan susret između ove dvije ekipe završen bez pogodaka, a to je bilo u prvoj polovici prošle sezone, ali taj meč se igrao u Madridu. 

Nogometaši Diega Simeonea su sigurno razočarani nakon ovoga remija, jer sada zaostaju jedan bod za pozicijama koje vode u Evropu naredne sezone, ali imaju i utakmicu više u nogama u odnosu na konkurenciju. Racing će i sljedeće kolo dočekati u opasnoj zoni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.