Nurković: Došao sam pomoći klubu da izbori opstanak

Pojačanje Travnika za SportSport.ba

Nurković: Došao sam pomoći klubu da izbori opstanak

D. Kurbegović

Bivši golman Jedinstva iz Bihaća, Krajišnika, te hrvatski klubova Cibalije i Slaven Belupa Adis Nurković, nakon jučerašnjeg sporazumnog raskida saradnje s zeničkim Čelikom brzo je pronašao novu sredinu.

Svoj drugi povratak u Travnik, gdje je branio već 2,5 godine došao je u trenutku, kada se klub s Pirote potpuno reorganizuje, te imaju velike ambicije u narednom periodu.

Novi golman Vezira govorio je o razlazu s Čelikom, te ambicijama i očekivanjima u dresu Travnika.

"Prijateljski sam se rastao s Čelikom, za Zenicu me uglavnom vežu lijepe uspomene, imao sam uvijek korektan odnos s rukovodstvom kluba, saigraćima i navijačima koji su sigurno uvijek pokretačka snaga kluba. Nažalost u Čeliku sam doživio dvije povrede u trenucima kada sam branio dobro i to je dosta uticalo na mene psihički, tako da sam odlučio napustiti Zenicu i svoju sreću potražiti negdje drugo". 

"Jednostavno želio sam ponovo da branim i to je glavni razlog odlaska. Čelik i pored odlazaka važnih igrača ima i dalje ekipu koja može pobjediti svakoga i želim im sve najbolje u nastavku sezone", kazao je 27-godišnji Nurković.

Za minutu se dogovorio s Nihadom Selimovićem oko povratka na Pirotu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Nisam dugo vidio i razgovarao s tako ambicioznim i korektnim čovjekom kao što je predsjednik kluba. Primarni cilj je ostati u ligi u šta  lično ne sumnjam, a za sljedeću sezonu klub ima velike ambicije. Dogovorili smo se za saradnju do ljeta, a ako klub ostane u ligi moguće je da ostanem i sljedeću sezonu na Piroti". 

"U Travniku sam branio najbolje, postao A-reprezentativac BiH, izabran za sportistu grada i kantona, tako da te stvari ne mogu zaboraviti. Nadam se da ću se vratiti u nekadašnju formu i pomoći klubu da izbori opstanak", završio je razgovor za naš portal Adis Nurković, golman čiji su razvoj usporile povrede, koje su mu se dešavale u trenucima kada je branio na vrhunskom nivou.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.