Nurković na probi u Wisli Krakow
Protiv Ružomberoka Nurković je gol primio iz jedanaesterca

Naš čuvar mreže u Poljskoj

Nurković na probi u Wisli Krakow

Adis Nurković, sada već bivši golman NK Travnik, koji ovog ljeta traži novi angažman trenutno se nalazi u Poljskoj, gdje se priključio priprema aktuelnog šampiona ove zemlje, Wisle Krakow.

Čuvar mreže sa reprezentativnim iskustvom, koji je za naš A tim debitovao na Kantridi protiv Rijeke, na probi je u ovom klubu i kako saznajemo postoje realne šanse da potpiše ugovor. Nurković je već odradio jednu test utakmicu, protiv slovačkog Ružomberoka. Poljaci su slavili rezultatom 2:1, a naš golman odlično je obavio posao. Kapitulirao je tek u 84. minuti, a pogodak je primio iz jedanaesterca.

U medijima se spekulisalo da bi Nurković mogao obući dres novog bundesligaša Nurnberga, ali očito da odlazak u Ligu petice otpao, pa se Nurković okrenuo drugim riješenjima.

Osim Nurkovića, prema pisanju poljskih i bh. medija Wisla je zainteresovana i za Admira Vladavića, našeg reprezentativca koji nosi dres Žiline. Navodno, ostalo je samo da se klubovi usaglase oko obeštećenja, što bi bila posljednja prepreka da Vladavić odjene dres Wisle.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.