Nurković: Ponosan sam na reprezentaciju

Golman Vezira sanirao povredu

Nurković: Ponosan sam na reprezentaciju

Adis Nurković već treću sezonu za redom stoji na golu Travnika. Povremeni reprezentativac BiH imao je i nekoliko zanimljivih ponuda, ali je ostau ekipi Vezira i dvije godine za redom pomogao da Travnik ostane u Premijer ligi.

"U Travniku sam se dobro osjećao i imao dogovor sa upravom da ako ne nadem neki inozemni angažman, neću mjenjati klub u Premijer ligi BiH.", tvrdi Nurković za SportSport.ba. "Iza mene su dvije i po uspješne sezone i vjerujem da svi možemo biti zadovoljni rezultatima koji su nas pratili u tom periodu."

U kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo golman Travnika bio je jedan od potencijalnih golmana reprezentacije BiH. Iako su Zmajevi pojačali golmansku liniju dolaskom Asmira Begovića, Nurković ne može biti nezadovoljan periodom u kojem je nosio reprezentativni dres.

"Naša fudbalska reprezentacija je ekipa koja je obilježila ovu godinu i ja sam ponosan sto sam bio dio nje. Svjestan sam da sada imamo tri kvalitetna golmana, ali se sportski nadati da za mene ta priča još nije završena. Mojej je da igram u svom klubu što bolje mogu i da pokušam zaslužiti poziv.", objektivan je Adis Nurković.

Golman Travnika je prupustio nekoliko utakmica zbog povrede, a sada je pred njim zanimljiv prelazni rok.

"Kao što znate, branio sam zadnje kolo protiv Zvjezde tako da je je povreda iza mene. Sad sam potpuno spreman, ako ispadne neka ponuda vjerovatno ću napustiti Travnik, naravno, sve uz saglasnost ljudi u klubu.", zaključio je on.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.