Nurković: Protiv Širokog idemo na pobjedu

Pred Travničanima težak ispit

Nurković: Protiv Širokog idemo na pobjedu

Nogometaši Travnika nakon poraza u gostima kod Slavije, na svom terenu dočekuju tradicionalno nezgodnu ekipu Širokog Brijega koja se uključila u borbu za prvo mjesto na tabeli BHT Premijer lige.

Povratnik na gol Vezira, Adis Nurković utakmicu sa Širokim Brijegom dočekuje spremno i sa uvjerenjem da njegova ekipa moze napraviti pozitivan rezultat. 

"Iskreno, sada nakon nekoliko dana, prespavanih noći tek možemo žaliti za propuštenim šansama u prvom kolu protiv Slavije.  Da stvar bude gora, oni su nam direktni konkurent u borbi za opstanak, a tamo po pokazanoj igri, konkretnim šansama za gol, svaki ishod osim poraza ne bi bio nerealan. Međutim, šta je tu je, tu utakmicu ostavljamo iza sebe i okrećemo se Širokom", kaže Nurković, te dodaje:

"Široki nije samo težak protivnik na Piroti, već na svim terenima u Premijer ligi.  Imaju konstantno dobru ekipu i velike ciljeve tako da vjerovatno idu na pobjedu, ali mi u ovu utakmicu ulazimo sa maksimalnim respektom i ono bitnije, sa velikom željom i motivom da uknjižimo prva tri boda u ovoj teškoj situaciji koji bi nama bili više nego od velike važnosti", rekao je Nurković

Javnosti koja prati našu nogometnu scenu dobro je poznato da su Veziri u toku pauze dosta pojačali svoj igrački kadar.

"Na našu sreću imamo dovoljan broj igrača na koje naš trener može računati. Svi igrači su zdravi, nema onih pod kaznom od kartona i svi spremni dočekujemo utakmicu".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Kvalitet ove ekipe, dolaskom igrača prije svega, a onda i velikih promjena u rukovodstvu kluba na čelu sa predsjednikom Selimovićem koji svu svoju energiju, volju i vrijeme usmjerava ka tome da ostanemo u društvu najboljih, zaslužujemo i ja vjerujem da možemo izboriti opstanak". 

"Još je veliki broj bodova u igri, mi uz maksimalan angažman možemo svakog pobjediti, pogotovo sada kada se na Pirotu vratila naša Gerila koja će sigurno biti naš dvanaesti igrač. Naravno uz malo sreće, poklopljenih rezultata i na kraju da podvučemo crtu i iduću godinu krenemo u jednoj zdravoj cijelini i večim ambicijama u Premijer ligi", rekao je Adis Nurković u razgovoru za Sportsport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.