Nurković: Sve se brzo odigralo, dao sam riječ Husiću

Novi golman Sloge za SportSport.ba

Nurković: Sve se brzo odigralo, dao sam riječ Husiću

Albanska epizoda Adisa Nurkovića je završena. Nekadašnji golman reprezentacije BiH se nakon godinu dana razišao sa Flamurtarijem, a nova stanica u njegovoj karijeri je Sloga iz Siminog Hana, koji je po prvi put u historiji izborila plasman u Premijer ligu BiH.

Nurković se s prvim čovjekom kluba Azmirom Husićem dogovorio za svega nekoliko minuta. Uslove koji su mu ponuđeni je odmah prihvatio, dao je riječ i u narednih nekoliko dana će i zvanično staviti paraf na ugovor s ovim novim premijerligašem.

"Sve se slučajno dogodilo. U toku dana sam dobio poziv, bio je to otprilike jedan informativni razgovor koji je, eto, na kraju rezultirao dogovorom. Dao sam riječ gospodinu Husiću i u toku sedmice će sve biti završeno", kazao je iskusni Nurković za SportSport.ba.

Uz ambicije, priznaje što ga je još privuklo da se vrati iz Albanije i potpiše za Slogu.

"Praktički sam već i u godinama, ne ide mi u prilog da budem hiljadu kilometara udaljen od kuće, a iskreno nije ni velika razlika između lige u BiH i Albaniji. Husić je bio korektan, dao mi je do znanja da ima dugoročni plan i da nije ušao u ligu samo kako bi tu bio, tako da nije mi bilo teško na kraju donijeti odluku da dođem u Slogu. Vjerujem da će saradnja biti uspješna."

Povratak u Premijer ligu BiH za Nurkovića predstavlja novi izazov.

"Branio sam godinama u BiH, ne znam baš da li sam se zaželio svega toga, ali sigurno da će epizoda u Slogi biti izazov. Promijenilo se dosta stvari otkako sam otišao, liga se skratila, a u neku ruku i poboljšala. Dakle, motiva neće nedostajati. Kada ga ne bude, onda neću ni braniti."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Teško mu je prognozirati šta Slogu očekuje na startu nove avanture.

"Premijer liga BiH je za Slogu nešto novo. Vjerujem da će se stvari posložiti, da ćemo se svi uigrati, postati jedan dobar tim, a na kraju nadati se da neće ni rezultati izostati", istakao je Nurković.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi