Nurković: Uz pomoć navijača do pobjede

Derbi na Bilinom polju

Nurković: Uz pomoć navijača do pobjede

Nakon kraće pauze zbog reprezentativnih utakmica na scenu se vraćaju bh. premijerligaši, a derbi susret igra se u Zenici gdje se sastaju Čelik i banjaljučki Borac.

Jedna od glavnih karika ove sezone zeničkog premijerligaša i sigurno najzaslužniji za osvojeni bod na gostovanju u prošlom kolu protiv Leotara je bivši reprezentativni golman Adis Nurković.

"Moramo priznati ono što svi već znaju a to je da start sezone u povjesti Čelika nije bio lošiji, imali smo niz utakmica u kojima nismo izvukli čak ni minimum. Ni sam ne znam zbog čega je to tako bilo, no jedino je bitno da smo se polako ali sigurno priključili gornjem dijelu tabele", rekao je Nurković.

"U subotu nam dolazi ekipa koja je prvak države, ekipa koja svakog može dobiti, igrala kući ili na strani, ako uz sve to uzmemo u obzir i tradiciju koja je pozitivna u utakmicama sa Čelikom onda je svima jasno da će to biti dobra i jedna od najzanimljivih utakmica ovog vikenda. Mi smo u nizu dobrih rezultata, uigrali smo ekipu koja je dobra i željna pobjeda što ćemo pokazati u utakmici sa Borcem i nadam se pobijediti", dodao je Nurković.

Golmanu Čelika je žao što na tribinama neće biti gostujućih navijača, no siguran je da će Robijaši napraviti spektakl na Bilinom polju.

"Naravno da se utakmice igraju zbog navijača i žao mi je što će gostujući ovog puta izostati, ali sam siguran da ambijenta na tribinama neće nedostajati, naši Robijaši iz utakmice u utakmice pokazuju zašto slove za jedne od najboljih navijača ne samo u BiH nego i šire. Svi su ih uvjek kritikovali zbog ponašanja ali koliko znate oni u ovoj sezoni nisu nikom napravili problem, a navijali su kući i na strani, vjerujem da ce nas danas nositi do pobjede", rekao je golman Čelika.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.