Nurnberg iznenadio goste iz Leverkusena

Bundesliga, 25. kolo

Nurnberg iznenadio goste iz Leverkusena

Edmir Škorić

Predposljednji Nurnberg je danas iznenadio momčad iz vrhuna Bundeslige Bayer iz Leverkusen te na kraju slavio sa 3:2.

Prvo poluvrijeme je u potpunosti proteklo u dominaciji Nurnberga, kojem je ova utakmica bila od velikog značaja. Tavares je u 18. minuti pronašao Rissea, ovaj iz kosa s desne strane šutirao ravno u Adlera. Minut kasnije Tavares je dobro prevario jednog gostujućeg igrača, naštimao se i dobro šutirao, no njegov udarac je otišao tik uz lijevu stativu Adlera.

Ipak, u 42. minuti slavlje za domaće navijače. Frantz je glavom proigrao Choupo-Motinga, ovaj loptu primio na prsa, izbacio Hyypyu te lagano loptu smjestio u lijevi donji ugao gola gostiju. U sudijskoj nadoknadi prvog dijela Bayer prima i drugi pogodak. Strijelac je i ovaj put bio Choupo-Motinga, kojeg je ovaj put uposlio Diekmeier.

U nastavku nešto bolja igra gostiju iz Leverkusena, ali u 55. minuti Tavares na ubačaj Fritza iz kornera pogađa za već nedostižnih 3:0. No, skoro da su Apotekari uspjeli do kraja vratiti zaostatak. U 65. minuti prvi golgeter lige Kiessling je pogodio. Vidal je fenomenalno proigrao Castra na desnoj strani, ovaj loptu proslijedio u šesnaesterac a Kiessling matirao Schafera.

Do kraja utakmice je Helmes pogodio za konačnih 3:2. Bayer je kiksao i tako napravio veliku uslugu Bayernu, dok se Nurnberg ovom pobjedom iščušao sa dna tabele.


Bundesliga, 25. kolo:
Nurnberg - Bayer Leverkusen 3:2 (Choupo-Moting 42, 46, Tavares 55/ Kiessling 65, Helmes 73)
Hoffenheim - Mainz

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti