Nurnberg želi Makaaya

Povratak u Bundesligu

Nurnberg želi Makaaya

Adnan Beganović

Njemački prvoligaš, Nurnberg, u svoje redove želi dovesti nekadašnjeg napadača Bayerna, a sada igrača Feyenorda, Roya Makaaya.

Nurnberg se nakon prvog dijela sezone nalazi na 17. mjestu bundesligaške tabele i sasvim je sigurno da ga očekuje rovovska borba za očuvanje prvoligaškog statusa, pa su čelnici kluba već krenuli u akciju dovođenja igrača koji će im pomoći u drugom dijelu sezone.

Tako je iz Bayerna na posudbu već doveden brazilski odbrambeni fudbaler Breno, a sada je na listi želja i Makaay koji ima ugovor sa Feyenordom do ljeta ove godine. Njemački mediji javljaju da je menadžer holandskog napadača Pennavaria Vinzenzo već stupio u kontakt sa čelnicima Nurnberga te da postoji velika mogućnost da se Makaay vrati u Bundesligu.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti