Nürnbergu tri boda u Augsburgu

Bundesliga

Nürnbergu tri boda u Augsburgu

Midhat Šljivak

Fudbaleri Nürnberga savladali su večeras u prvom susretu 25. kola Bundeslige na gostovanju ekipu Augsburga rezultatom 2:1.

Nürnberg je bio nešto konkretniji u otvaranju utakmice, a bolja igra im se isplatila u 21. minuti kada prelijep gol postiže Hiroshi Kiyotake za vodstvo gostiju od 1:0.

Augsburg se potom malo probudio i stvorili su nekoliko dobrih prilika pred golom gostujućeg tima. Do izjednačenja su stigli u 38. minuti kada Tobias Werner šutira glavom, a golman Schafer ispušta uhvaćenu loptu, koja odlazi iza njegovih leđa za poravnanje rezultata na 1:1.

Do novog vodstva Nürnberg je stigao u 54. minuti kada mrežu domaćeg golmana pogađa Alexander Essweinn za vodstvo od 2:1. Nešto mirnija igra je uslijedila potom na stadionu u Augsburgu. Imala su oba tima ponekoliko poluprilika, ali se rezultat nije mijenjao, te je ostalo 2:1 za goste.

 


szólj hozzá: Augsburg 0-1 Nurnberg (21' Hiroshi Kiyotake)
szólj hozzá: Augsburg 1-1 Nurnberg (36' Tobias Werner)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.