O duelu Van Dijka i Robertsona od prije sedam godina se još priča

Saigrači iz Liverpoola

O duelu Van Dijka i Robertsona od prije sedam godina se još priča

A. Čaušević

Fudbalski putevi su spojili Virgila van Dijka i Andyja Robertsona. Defanzivci su među ključnim igračima Liverpoola i konstantno pružaju dobru formu. 

Prije sedam godina Van Dijk i Robertson su svoj fudbalski hljeb zarađivali u Škotskoj. Nizozemac je nastupao za Celtic, dok je Škot bio član Dundee Uniteda.

Na društvenim mrežama se pojavila fotografija iz jednog od duela ove dvojice fudbalera koji su se uključili u raspravu. Van Dijk tvrdi da je Robertsonu probacio loptu kroz noge, a lijevi bek da je štopera cijelu utakmicu držao u džepu.

Ipak, na videu koji ubrzo isplivao na vidjelo vide kako je Van Dijk bio taj koji je imao pravo. Stameni defanzivac je zaista Robertsonu loptu probacio kroz noge, ali nije uspio uputiti dobar centaršut.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Probacivanje lopte je iskustvo koje ne želi doživjeti niti jedan fudbaler, a kada se vrate treniranju u Liverpool Van Dijk će sigurno imati razlog da provocira Robertsona.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi