O Gavariću odlučuje Takmičarska komisija!?

Vjerovatan rasplet sutrašnje sjednice IO N/FSBiH

O Gavariću odlučuje Takmičarska komisija!?

Sutra je u prostorijama Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine zakazana sjednica Izvršnog odbora na kojoj bi se trebalo raspravljati o slučaju Stevana Gavarića.

Stevan Gavarić je nastupio za Slobodu, kada je tuzlanska ekipa dočekala sarajevo na Tušnju, iako to nije imao pravo zbog žutih kartona. Takmičarska komisija N/FSBiH poništila je tu utakmicu i odredila odigravanje nove, a zbog te odluke je kasnije i raspuštena.

Na sutrašnjoj sjednici Izvršnog odbora Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine trebala bi se konačno staviti tačka na slučaj Gavarić, koji je poprimio epske dimenzije. Međutim, kako saznaje SportSport.ba, na sutrašnjoj sjednici IO mogao bi se dogoditi jedan sasvim drugi scenarij.

Naime, kako tvrdi izvor blizak Izvršnom odboru, na sutrašnjoj sjednici vrlo lako bi moglo biti odlučeno da se slučaj Gavarić vrati ponovo na razmatranje novooformljenoj Takmičarskoj komisiji bh. Saveza. Tako bi Izvršni odbor prebacio "vruć krompir" na Takmičarsku komisiju, jer jednostavno ne može donijeti nikakvu odluku zbog neusaglašenih stavova.

Plan je, dakle, da se pritisak odluke prebaci na članove Takmičarske komisije, koja bi zbog svog sastava mogla donijeti konačnu odluku o tome da li će se zadržati status quo, ili će sporna utakmica biti registrovana službenim rezultatom 3:0 u korist Sarajeva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.