Oba trenera najavila otvorenu igru

Jusufbegović i Jović pred duel Olimpica i Sarajeva

Oba trenera najavila otvorenu igru

Pred sustrašnji mali gradski derbi na Otoci, u prostorijama FK  Olimpic, održana je zajednička konferencija za štampu, gdje su se pored domaćina pojavili i predstavnici gostujuće momčadi FK Sarajevo.

I trener Olimpica Nedim Jusufbegović, i trener Sarajeva Dragan Jović, najavili su otvoren meč, u kojem će obje strane pokušati osvojiti sva tri boda.

Šef stručnog štaba Olimpica je pored toga istakao da je vrijeme da njegova momčad pokaže kvalitet:

"U ovu utakmicu ulazimo spremni, očekujemo pozitivan rezultat i mislim da je vrijeme da pokažemo svoj kvalitet. Ova utakmica ja prava za to, respektujemo protivnika, njihovu tradiciju i renome. Očekujemo dobru utakmicu i imamo pravo da se nadamo pobjedi. Sve je otvoreno", istakao je Nedim Jusufbegović.

U redovima Olimpica, jedino je Muharemović van stroja, dok Škoro i Ristić još uvijek nemaju pravo nastupa.

S druge strane, trener Sarajeva Dragan Jović je istakao da se njegova momčad oporavila od poraza u Podgorici, što je najbolje pokazala rezultatima u ligi, a sada žele nastaviti svoj pobjednički niz:

"Ulazimo u utakmicu sa istim ambicijama, kao i protivnik. Imamo pozitivnu seriju i ekipa je dobro reagovala nakon ispadanja od Zete. Očekujem podršku navijača, kao i u proteklom duelu na Otoci. Rezultat nam je ispred igre i nadam se da će to igrači demonstrirati. Ne mislim da će Olimpic igrati zatvoreno, kolega je rekao da žele sva tri boda, ali iako bude bunkera, smatram da imamo igrače koji mogu to riješiti", zaključio je strateg bordo momčadi.

Nakon što su treneri završili svoja izlaganja, medijima su se obratili Olimpicov defanzivac Nihad Suljević i kapetan Sarajeva Sedin Torlak, koji  su poručili navijačima da imaju razumijevanja za igrače koji su prethodno nastupali za Sarajevo, a sada nastupaju za Olimpic, jer su oni prije svega profesionalci, koji na taj način zarađuju svoj hljeb.

Također, istakli su da će biti teško igrati na velikim vručinama koje se najavljuju za sutra, ali smatraju da su spremni.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.