Obala Slonovače pomogla Sudanu

Afrički kup nacija

Obala Slonovače pomogla Sudanu

Odigrane su utakmice posljednjeg kola grupe B u okviru Afričkog kupa nacija, a reprezentativci Obale Slonovače odlaze u četvrtfinale sa stopostotnim učinkom.

Obala Slonovače je na de Malambo stadionu savladala Angolu sa 2:0 i tako pomogla Sudanu da se plasira u četvrtfinale. Emmanuel Eboue je u 33. minuti doveo Obalu Slonovače u vodstvo od 1:0, a to je bio i konačan rezultat prvoga dijela.

Izabranici Francoisa Zahouija su u 65. minuti došli do dvostruke prednosti, a strijelac je bio Wilfried Bony. Angola je do kraja susreta na sve načine pokušavala doći do boda, ali rezervni sastav Obale Slonovače se odlično branio. 

Sudan je prije ovoga kola imao minimalne šanse za plasman u naredni krug, a odgovarala im je samo pobjeda nad Burkinom Faso i da Angola bude poražena. Upravo to se i dogodilo, jer su izabranici Mohameda Mohyija Aldina slavili sa sigurnih 2:0.

Junak Sudana bio je Mudather El Tahir sa dva postignuta pogotka. Nogometaš Al Hilala je pogađao u 33. i 80. minuti, a sve što su uradili nogometaši Burkine Faso bio je pogodak Mamouna Dagana iz sudijske nadoknade.

Grupa B, 3. kolo:
Obala Slonovače - Angola 2:0 (Eboue 33, Bony 64)
Sudan - Burkina Faso 2:1 (Mudather 33, 80 / Dagano 90+6)




NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.