Obavljena prozivka na Koševu, Joviću se odazvalo 20 igrača

Bordo klub kreće s pripremama za Evropu

Obavljena prozivka na Koševu, Joviću se odazvalo 20 igrača

Edmir Škorić, foto: A. Balić

Na stadionu Koševo danas je FK Sarajevo počeo pripreme za evropske utakmice koje ih očekuju.

Draganu Joviću, šefu stručnog štaba bordo momčadi, odazvalo se 20 igrača koji su okončali prošlu sezpnu. Novo ime je bivši junior kluba s Koševa, Muhamed Plakalo, dok se na prozivci nije pojavio Said Husejinović, no on će se sutra priključiti momčadi.

 

"Igrači su imali malo vremena za odmor nakon završetka sezone, ali su ostali uposlenici radili cijelo vrijeme, pa je sve spremno za početak priprema za utakmice u Evropi. Atmosfera u ekipi je zadovoljavajuća", izjavio je Jović.

 

Jović je još kazao da Sesar i Husejinović sigurno nastupaju u evropskim utakmicama, a očekuje se i dolazak tri do četiri nova igrača. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

Bordo ekspedicija će u glavnom gradu BiH trenirati do 17. juna, a zatim ide u Sloveniju, gdje će boraviti osam dana i gdje će odigrati nekoliko prijateljskih utakmica. "Generalka" je zakazana za 30. juni, kada će u Sarajevu gostovati ekipa Splita.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.