"Obećali su da će danas i sutra biti isplaćena sva dugovanja prema svim igračima kojima se duguje"

Sekretar NK Čelik o situaciji u klubu

"Obećali su da će danas i sutra biti isplaćena sva dugovanja prema svim igračima kojima se duguje"

Endin Čaušević, foto: Dino Kurbegović

Fudbaleri Čelika jučer nisu odigrali utakmicu protiv Željezničara koja je otkazana zbog dugovanja zeničkog kluba prema bivšim igračima.

Gosti su zbog dugova i neispunjavanja obaveza sada pod suspenzijom, a ukoliko ne isplate ova dugovanja do petka onda im prijeti izbacivanje iz Premijer lige BiH.

Povodom ove situacije danas se javnosti obratio sekretar Čelika, Ismar Huskić, koji je priznao da je predsjedniku kluba Aysinu Olgunu javio šta se dešava, te da će on doputovati danas ili sutra u Zenicu.

"Zaista je to bila turbulentna i neugodna noć, prije svega meni, a onda i pretpostavljam ljudima koji vode klub. Što se tiče utakmice vidjeli ste da nije odigrana, a znate svi već razloge zašto nije. Došao sam danas na stadion da ljudima kažem i vidim u čemu je istina, gdje je problem i zašto to nije riješeno. Vidim da je dosta konfuzna situacija među njima. Nadam se da će saznat ko je odgovorno lice i koje kriv zašto to nije riješeno. Da li je predsjednik imao uvid u tu dokumentaciju, da li je znao za dugovanja. Da li je obećano i plaćeno zaista ne znam, ali se nadam da će se to što prije riješiti. Predsjednik je najavio dolazak danas ili sutra. Press konferencija će biti održana u srijedu u 14 sati i nadam se da će se oni obratiti i obrazložiti te detalje", rekao je Huskić.

Osvrnuo se i na činjenicu da Čelik mora platiti dugovanja do petka ili će biti izbačeni iz lige, te je poručio da će i on razgovarati s čelnicima kluba jer ne može više raditi u takvim uslovima u klubu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Da, prenio sam to. Više puta sam rekao ozbiljnost situacije, objasnio im i uputio ih na problem. Nadam se da će shvatiti ozbiljno i riješiti obaveze koje su nastale u prethodnim vremenima. Obećali su da će to biti izmireno danas i sutra prema svim igračima kojima se duguje na osnovu suspenzija i da će biti nesmetano odigravanje utakmice u subotu sa Zvijezdom 09. Što se tiče ostalih stvari želim da porazgovaram s Upravom da vidim šta i kako dalje. Jedini sam tu reprezent svega i ne želim da radim u takvim uslovima".

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Samoiskreno
Kasumovic Fuad jedini krivac
3 2
Honduras
druže ba hahahah druže kakva je situacija sa ČelKom dviii hiljade maraka druže puko MP3 druže hahah
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi