Obinna Nigeriju odveo do trećeg mjesta

Afrički kup nacija

Obinna Nigeriju odveo do trećeg mjesta

Edmir Škorić


U utakmici za treće mjesto Nigerija je sa minimalnih 1:0 pobijedila Alžir. Jedini pogodak postigao je Obinna u 55. minuti.

Nigerija je došla do trećeg mjesta na Afričkom kupu nacija nakon što je u izravnoj borbi bila bolja od Alžira. Nogometaši Nigerije bili su bolji i zasluženo su došli do pobjede. Njima je pripala i prva šansa, kada je Kanu sa sedamnaest metara šutirao kroz noge Baboucheu, no Zemmamouch je bio siguran na golu.

Alžirci su uzvratili desetak minuta kasnije. Ponajbolji u njihovim redovima Yebda sa oko 25 metara prizemno je šutirao, ali ravno u ruke Enyeami. Do kraja prvog poluvremena po jedna šansa na obje strane. Najprije u 44. minuti Meghni topovski poluvolejom loptu šalje iznad gola Nigerije, da bi minut kasnije na drugoj strani igrači u zelenim dresovima odigrali školsku akciju, Obasi je na kraju ubacio a Uche se oskliznuo na drugoj strani.

Velika šansa na početku drugog dijela za Nigeriju. Obinna je šutirao, Zemmamouche kratko odbio a "odbijanac" skoro u mrežu posprema Uche. Ipak, napadač Nigerije pogađa gredu. Gol odluke postignut je pet minuta kasnije. Kanu je pokušao proigrati Obasija, lopta se na kraju odbila do Obinne koji odličnim solo-prodorom dolazi na šest metara od Zemmamouchea i matira ga za, ispostavit će se, konačnih 1:0.

Jednu od posljednjih šansi imao je Alžir u 76. minuti. Raho je centrirao a Ghezzal udarcem preko gola upropastio izglednu priliku igrača u bijelim dresovima.

U finalu se sutra sastaju Gana i Egipat.

AKN - Za treće mjesto:
Nigerija - Alžir 1:0 (Obinna 55)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.