"Objasnili su mi da je ovo važna utakmica"

Brazilac Robinho uoči Juventusa

"Objasnili su mi da je ovo važna utakmica"

Edmir Škorić

Ovoljetno zvučno pojačanje Milana, Brazilac Robinho igra u dobroj formi, a sada se nada da će biti u sastavu protiv Juventusa.

Milan će na San Siru ugostiti Juventus u okviru 9. kola italijanske Serije A, a brazilski napadač zna o kakvoj utakmici je riječ.

"Milan - Juve? Objasnili su mi da je ovo jako važna utakmica. Mislim da je naš mentalitet takav da mi sve želimo osvojiti. Bit će ovo teška utakmica, ali naporno smo radili kako bi u subotu odigrali na visokom niovu", kazao je Robinho za Sky Sport 24, istaknuvši:

"Zamjena Ronaldinhu ili Patu? Milanov napad je najjači, svako želi igrati dobro. Ja radim za 90 minuta igre, a na treneru je da odluči. Navikao sam igrati u napadu, ali ipak radit ću po instrukcijama trenera."

Bivši ofanzivac Manchester Cityja i Real Madrida je na kraju dodao i to kako je sretan u novom klubu, te da tu namjerava ostati duži period.

"Dopada mi se Serija A, naadam se da ću ovdje ostati mnogo godina."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.