Objavljena imena desetorice kandidata za afričkog fudbalera godine

Mohamed Salah prvi favorit

Objavljena imena desetorice kandidata za afričkog fudbalera godine

Afrička fudbalska federacija (CAF) objavila je danas imena deset kandidata koji konkurišu za najboljeg afričkog igrača u 2018. godini.

Ova prestižna nagrada se dodjeljuje svake godine, a za 2018. glavni kandidat je naravno krilni napadač Liverpoola Mohamed Salah.

Osim njega, vrlo dobru godinu su imali Pierre-Emerick Aubameyang i Sadio Mane, a na listi su također Alex Iwobi, Andre Onana, Anice Badri, Denis Onyango, Medhi Benatia, Riyad Mahrez i Walid Soliman.

Inače, nagradu za najboljeg u 2017. godini osvojio je Mohamed Salah, a iza su ostali Sadio Mane i Pierre-Emerick Aubameyang.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije