Oblak prelazi u Manchester United?

Slovenački golman

Oblak prelazi u Manchester United?

Manchester United nije uspio pobijediti Chelsea u borbi za dovođenje Asmira Begovića, pa je tako trener Louis van Gaal krenuo u potragu za drugim rješenjima.

Ako je vjerovati pisanju otočkih medija, na vrhu liste želja nalazi se 22-godišnji Jan Oblak i navodno je velikan sa Old Trafforda povukao prvi potez oko dovođenja golmana slovenačke reprezentacije.

Obzirom da je izvjesno da će David De Gea preseliti u redove Real Madrida, čelnici Manchester Uniteda nadaju se da će Jana Oblaka uspjeti dobiti za 30 miliona eura, iako u Atleticu i dalje ne razmišljaju o njegovoj prodaji. 

Oblak je svojim prošlosezonskim nastupima uspio oduševiti brojne velike klubove, a u redove Atletica je dospio 2014. godine iz Benfice. Tokom karijere još je branio za Olimpiju, Beira-Mar, Rio Ave i Leiriu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.