Obradović: Sarajevo? Nikad se ne zna

Još ga niko nije kontaktirao

Obradović: Sarajevo? Nikad se ne zna

Edmir Škorić

Marko Obradović ima dobru sezonu iza sebe, mada kaže da uvijek može bolje i da je bilo određenih padova u formi.

Obradović je u 30 mečeva za Radnik u Premijer ligi postigao 10 golova uz tri asistencije i ponovo se našao na meti Sarajeva. Kažemo ponovo, pošto je i ranije bio povezivan s bordo ekipom.

"Zvali su me neki ljudi koji me pznaju da me pitaju za Sarajevo. Niko me nije kontkatirao, to vam sa sigurnošću govorim. I prošlo ljeto sam bio povezivan sa Sarajevom. Bio sam u pregovorima i zimus, ali se ništa nije desilo. Ipak, nikad se ne zna, možda se nešto i desi. Dok ne dođe do kontakta, ne volim unaprijed ništa govoriti. Zimus sam također imao kontakt sa Slavkom Petrovićem, bivšim trenerom ali imam ugovor s Radnikom. U ovom momentu nije sve do mene, pita se nešto i Radnik, no oni znaju da sam ja ovdje zadovoljan i da ne žurim. Sve u svoje vrijeme", poručio je Obradović u razgovoru za SportSport.ba.

Obradović smatra da je Radnik odigrao dobru sezonu.

"Igramo utakmicu Kupa RS i imamo priliku da osvojimo trofej, pa možemo reći da smo zadovoljni. Evropi smo se potajno nadali kroz Kup ili prvenstvo. Nismo imali sreće u žrijebu Kupa, Žejo nas je zasluženo dobio. U prvenstvu smo dugo bili četvrti, ali dosta nam je igrača falilo dobar dio sezone. Imali smo dobrih partija, a najbolje smo igrali protiv Sarajeva. Uz malo sreće, mogli smo i više, no vjerujem da će iduća sezona biti još bolja za Radnik".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon svih dešavanja, raznih situacija na i izvan terena, postavlja se pitanje - ko je zaslužio da bude proglašen prvakom?

"Liga je specifična. Nama su generalno sve utakmice teške. Obje ekipe (Zrinjski i Željezničar op.a) su dobre. Titulu je zaslužilo i Sarajevo, jer je dobilo obje te ekipe na Koševu. Te tri ekipe su krema bh. fudbala. Sigurno da sve tri imaju kvalitet. Ima još jedno kolo, vjerovatno će Zrinjski biti šampion, no fudbal je takav sport, unaprijed se ništa ne zna", zaključio je Obradović.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti