Obuća riješio mali gradski derbi

Sarajevo bolje od Olimpica

Obuća riješio mali gradski derbi

E. Škorić, foto: A. Balić

Sarajevo je u posljednjoj utakmici subotnjeg programa 12. kola Premijer lige BiH, rezultatom 2:0, savladao Olimpic na Koševu u manjem gradskom derbiju.

Nogometaši Sarajeva pobjedom su nad Olimpicom zadržali korak za vodećim timom Premijer lige, Širokim Brijegom. Vukovi s Otoke su, pak, prekinuli sjajni niz od pet utakmica bez poraza. Igrači obje momčadi parolom "Ne nacionalizmu, ne šovinizmu, ne terorizmu" pozdravili su prisutne na najvećem bh. stadionu.

Bordo tim odmah je krenuo silovito ka golu gostiju, pa je već u 5. minuti Obuća zaprijetio udarcem sa 20-ak metara, ali je Fejzić bio dobro postavljen. Uzvratili su gosti preko Kise, ali je sada Adilović na drugoj strani bio siguran.

Tek u 18. minuti opet malo uzbuđenja, no Osmanijev pokušaj nije bio opasan po gol Adilovića. Dobru priliku imalo je Sarajevo u 25. minuti. Prvo je pokušao Kojašević, a nakon njega i Obuća, no ovaj potonji je pogodio prečku. U 34. minuti Šćepanović puca, lopta odlazi malo pored Olimpicovog gola.

Fejzić dvije minute kasnije brani udarac Obuće, a u 37. minuti na drugoj strani Adilović hvata loptu poslije udarca Muharemovića, inače bivšeg igrača Sarajeva. U samoj završnici najbolja prilika i to za Olimpic, no jedan od gostujućih nogometaša nije uspio savladati Adilovića.

Na samom otvaranju drugog dijela Obuća matira Fejzića poslije Čomorove asistencije. U 53. minuti još jedan bivši igrač Sarajeva, Admi Raščić, u drseu Olimpica nije pogodio udarcem sa glavom s neih pet metara udaljenosti. Nešto kasnije Kojašević izlazi sam pred Olimpicov gol, Fejzić opet briljantan. Harba je zatim pokušao iz daljine, a onda Obuća sa desetak metara loptu šalje pored gola u 60. minuti. Svoj udarac oprobao je i Sesar.

U 65. minuti Sarajevo vodi s 2:0. Sjajnim udarcem s 20-ak metara iskusni napadač postavio je konačan rezultat. Veliku priliku Olimpic je imao u 76. minuti, ali Muharemović je pogodio stativu umjesto mreže.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.