Obuća: Ubijeđen sam u pobjedu

Sarajevo danas protiv Zvijezde nema pravo na kiks

Obuća: Ubijeđen sam u pobjedu

Sarajevo danas na Koševu dočekuje gradačačku Zvijezdu u okviru 24. kola Premijer lige. Izabranici Mirze Varešanovića više nemaju pravo na kiks. Emir Obuća, napadač bordo tima uvjeren je u pobjedu.

Obuća je svjestan pritiska, ali ističe kako je ubijeđen u trijumf nad gradačačkom ekipom. Iskusni golgeter smatra Široki najvećim konkurentom, ali ne zamara se ničim drugim i gleda samo od utakmice do utakmice.

"Malo smo sada zakuhali, ali ima još dosta do kraja da se igra. Dolazi Zvijezda koja je rasterećena. Mi smo pod pritiskom, a što se pod većim pritiskom sve je teže igrati. Mi znamo šta nam je cilj. Ubijeđen sam u pobjedu", rekao je Obuća za SportSport.ba, dodavši:

"Mislim da nam je najveći konkurent Široki. Dosta će zavisiti i od kupa. Ako Željezničar osvoji otvroti će se mjesto za još jednu ekipu. U finalu mislim da su još uvijek podjednake šanse. Željezničar ima prednost od jednog gola, a Čelik domaći teren".

"Ali, ja se ne zamaram time, ne razmišljam o tome niti gledam puno unaprijed. Sada sam skoncentrisan samo na utakmicu protiv Zvijezde i siguran sam u pobjedu", dodaje iskusni golgeter sa Koševa.

Do sada u odsustvu suspendovanih, veliki broj mladih igrača dobilo veliki prostor za igru. Pokazali su kvalitet, a Obuća ističe kako neki od njih uskoro mogu biti i okosnica tima.

"I ja kada sam počinjao učio sam od iskusnijih. Tako da i ovi mladi igrači trebaju učiti od nas iskusnijih. Imaju po 20-ak godina, ali svjesni su gdje igraju. Sarajevo ima najbolje mlade igrače i siguran sam da ima tu četiri-pet igrača koji mogu za neke dvije godine činiti okosnicu tima", ističe Obuća, te dodaje:

"Što se mene tiče zadovoljan sam svojom foromom. Kod nas se samo gledaju godine. Svuda se gleda da li može ili ne može. Ja ću igrati do kada budem mogao. Sve dok mogu igrati ja sam mlad. Tu sam da pomognem Sarajevu koliko god mogu".

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije