Očajan meč koštao Hrvatsku, Quaresma heroj Portugala
Foto: EPA

EP, osmina finala

Očajan meč koštao Hrvatsku, Quaresma heroj Portugala

Midhat Šljivak

Nogometaši Hrvatske i Portugala odigrali su očajan meč u osmini finala prvenstva Evrope, a u četvrtfinalu će na kraju igrati Portugal koji je pobijedio s 1:0 nakon produžetaka.

Prvo poluvrijeme nije donijelo apsolutno ništa. Igralo se uglavnom između dva kaznena prostora, nijedna reprezentacija nije uspjela stvoriti pravu šansu pred protivničkim golom, te se praktički nije imalo šta izdvojiti u prvih 45 minuta ovog meča.

Jedino što je vrijedno spomena je pokušaj Pepea na jednoj, te Ivana Perišića na drugoj strani, no golova nije bilo i na odmor se otišlo s nepopularnih 0:0.

Tek u 61. minuti susreta viđena je prva prava šansa na meču. Darijo Srna je ubacio iz slobodnog udarca s desne strane, Domagoj Vida je najviši u skoku, ali njegov udarac glavom odlazi pored gola.

Dvije minute kasnije Portugalci su tražili penal. Strinić je oborio Nanija s leđa, ali sudija Velasco je samo odmahnuo rukom.

Obje ekipe su imale periode bolje igre. Nešto je više lopta bila u posjedu Portugalaca, ali jednostavno nisu uspijevali da stvore pravu šansu, a Hrvati su potpuno zaustavili prvu zvijezdu ove selekcije Cristiana Ronalda.

Nije do kraja bilo previše uzbuđenja. Utakmica je bila zaista loša i dosadna i nije ponudila apsolutno ništa što bi se moglo nazvati pravim fudbalom

Potom se ušlo u proružetke. Ni oni nisu donijeli apsolutno ništa. Očajna utakmica je nastavljena Vida je uspio s nekoliko metara promašiti prazan gol, Perišić je pogodio stativu, a zatim je sitgla kazna. Igrala se 117. minuta kada je akciju završio Ricardo Quaresma za pobjedu Portugala i plasman među osam najboljih selekcija Evrope.

Evropsko prvenstvo, 1/8 finala:

Hrvatska - Portugal 0:1 (Quaresma 117')


Gol Portugala by goloviliga

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi