Očajna igra Plavih i zaslužen poraz u Prijedoru

Poraz Željezničara u Prijedoru

Očajna igra Plavih i zaslužen poraz u Prijedoru

Midhat Šljivak

Fudbaleri Željezničara poraženi su s 1:0 u 14. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine na gostovanju u Prijedoru kod Rudara.

Već nakon nepune dvije minute igre domaći su stigli do vodstva. Lošu reakciju odbrane Plavih koristi Nebojša Mrkić, te pogađa za prednost Rudara od 1:0.

Nastavak prvog dijela nije ponudio lijep fudbal. Rudar je za nijansu bio bolji tim, a tim Edisa Mulalića jednostavno nije mogao da stvori pravu šansu za pred golom Dalibora Kozića.

Nakon prvih 45 minuta Rudar je zasluženo vodio protiv nemoćnog sarajevskog tima s 1:0.

Drugo poluvrijeme nije donijelo lijep fudbal. Nepovezana igra Plavih s Grbavice nije donosila rezultat, dok se Rudar ograničio na kontre.

Nije se igra mogla razviti. Dosta je bilo prekida, utakmica je bila izuzetno loša i s malo pravih prilika, što je domaćem timu odgovaralo.

Do kraja su uspjeli sačuvati prednost, te su stigli do jako bitne pobjede.

Vitez je na gostovanju golom Kapetana savladao Slaviju s 1:0.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Premijer liga, 14. kolo:

Rudar - Željezničar 1:0 (Mrkić 2')
Slavija - Vitez 0:1 (Kapetan 45')


RUDAR: Kozić, Šodić, Burazor, Arežina, Pekija, Milutinović, Ćulum, Jovičić, Pejić, Mrkić, Kunić.

ŽELJEZNIČAR: Antolović, Kosorić, Blagojević, Đelmić, Mladenović, Hadžiahmetović, Enis Sadiković, Damir Sadiković, Tiago, Kokot.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.