Očajna utakmica u Gabeli okončana bez golova

Nula GOŠK-a i Radnika

Očajna utakmica u Gabeli okončana bez golova

Midhat Šljivak

Derbi začelja Premijer lige Bosne i Hercegovine između GOŠK-a i Radnika iz Bijeljine odigran je danas u Gabeli, a utakmica je okončana bez golova 0:0.

Zašto su na začelju tabele u Premijer ligi oba tima su pokazala danas jer su zaista odigrali veoma lošu utakmicu na stadionu Podavala. U prvom poluvremenu je viđena prava uspavanka. Tek nakon svakih desetak minuta je bio neki pokušaj prema protivničkom golu, ali su šutevi bili uglavnom daleko od okvira gola, te se otišlo na odmor sa jednom velikom nulom.

Nastavak je ponudio nešto boolju igru GOŠK-a. Prvu veliku priliku na utakmici imali su domaći fudbaleri u 53. minuti. Milinković je izašao sam pred golmana Radnika Lučića, ali je oklijevao, te je njegov šut završio u vanjsom dijelu mreže.

Prvi šut u okvir gola desio se tek u 80. minuti. Jusufbašić je sjajno šutirao sa dvadesetak metara, ali je Lučić fenomenalno intervenisao. Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao, te su oba tima osvojila po bod.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.