Očajni Velež spašavao bod protiv Leotara

Trebinjcima bod u Mostaru

Očajni Velež spašavao bod protiv Leotara

Edmir Škorić

Nogometaši Veleža nastavili su sa lošim izdanjima u domaćem prvenstvu. Danas su remizirali sa Leotarom (1:1), iako su gosti iz Trebinja prema svemu viđenom zaslužili čitav plijen.

Leotar igra dosta dobro ove sezone, a trebinjska momčad demonstrirala je to i u Vrapčićima, gdje je zamalo izvukla čitav plijen u jednoj poprilično lošoj utakmici. Na kraju je Velež uspio doći do poravnanja i jednog boda.

 

U osmoj minuti najbolji Leotarov strijelac Filipović ambiciozno je pokušao iz okreta, ali je pucao daleko od okvira domaćeg gola. Četiri minute kasnije Radivojević je nakon ubačaja s desne strane dobro tukao, ali je Bobić, golman Veleža, uspio odbraniti i loptu izbaciti u korner.

 

Hebibović je previše oklijevao u 30. minuti i odbrana Leotara otklonila je opasnost. Merzić odmah u istom napadu, nakon kornera, glavom šutira, ali Milenković izbacuje u korner. Nakon toga Mahinić je pucao glavom, ali preko gola ide lopta. Završeno je bez golova prvo poluvrijeme, a nešto dopadljivija igra viđena je tek u zadnjih 10-15 minuta prvog poluvremena.

 

U nastavku još lošija partija, ali su i u takvoj gosti uspjeli zatresti mrežu Bobića. Dogodilo se to u 54. minuti. Janković je pucao  20-ak metara, lopta pogodila stativu i od leđa golmana Bobića završila u mreži Rođenih. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

Dvije minute kasnije Serdarević je pokušao, ali je Cimirot u posljednji trenutak izblokirao njegov udarac. Mogao je Janković već u 68. minuti riješiti pobjednika, ali je njegov udarac s desetak metara uspio odbraniti Bobić, a nedugo nakon toga Radivojevićev ubačaj s desne strane Filipović ne uspijeva završiti pogotkom, iako je ispred sebe imao prazan gol. 

Ti promašaji su se osvetili gostima u 75. minuti. Skoro iz ničega je, nakon asistencije Macea, Ćemalović uspio zatresti mrežu Milenkovića i donijeti neizvjesnost u posljednjih 15 minuta. U 83. minuti velika greška Mahinića, Bobić je bio savladan, ali Filipovićev udarac završio je tik uz desnu stativu praznog domaćeg gola.

I u samoj završnici fantastičan potez Okića nakon ubačaja Škaljića, ali lopta prošla malo pored lijeve stative gola Milenkovića. Mogao je mostarski klub do sva tri boda...

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.