Očekivano: El Clasico u četvrtini finala

Kup Kralja: Barcelona i u uzvratu savladala Osasunu

Očekivano: El Clasico u četvrtini finala

Barcelona je i u revanš utakmici osmine finala savladala Osasuni i tako se plasirali u četvrtinu finala ovog takmičenja, gdje ih čeka Real Madrid.

Katalonci su večeras na Reyno de Navarri slavili sa 2:1, iako su pred kraj prvog poluvremena imali zaostatak od jednog gola.

Pep Guardiola u ovoj utakmici dao je priliku igračima, koji nisu standardni u prvom timu, ali to nije olakšalo posao Osasuni.

Andreu Fontas, 22-godišnji stoper Barcelone u 12. minuti je teže povrijeđen i igru je morao napustiti na nosilima. Zamijenio ga je Eric Abidal.

Dejan Lekić, srbijanski napadač, u 41. minuti udarcem sa ruba šesnaesterca savladao je Pinta i tako doveo Osasunu u vodstvo. Međutim, Katalonci su golovima Alexisa Sancheza u 49. i Sergi Roberta u 72. došli do pobjede.

Athletic deklasirao Albacete i prošao dalje

Athletic je, nakon 0:0 u prvoj utakmici, deklasirao Albacete u Bilbaou s 4:0 i prošao u četvrtfinale.

Markel Susaeta je načeo mrežu gostiju u 24. minuti, a mreža gostujućeg golmana Davida Garcije tresla se još tri puta u posljednjih pola sata.

Najprije Ander Herrera u 65. pogađa za 2:0, Toquero u 77. minuti rješava sve dileme, a konačan rezultat postavlja San Jose nekoliko minuta prije kraja utakmice.

Athletic će u četvrtfinalu Kupa igrati s Mallorcom, a Barcelona s Real Madridom.

Kraljevski kup, osmina finala, uzvrati:

Athletic - Albacete 4:0 (Susaeta 24, Ander Herrera 65, Toquero 78, San Jose 86)
Osasuna - Barcelona 1:2 (Lekić 41/ Sanchez 49, Sergi Roberto 72)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.