Očekivano, Irci na korak do EURA!
Slavlje Keitha Andrewsa nakon prvog gola

Pobjeda od 4:0 nad Estonijom na A. Le Coq Areni

Očekivano, Irci na korak do EURA!

Estonija i nije toliko loše odigrala s obzirom kakav je rezultat. Četiri gola u mreži domaćina su razlog da se već sada počne razmišljati o Evropskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini.

Već u 11. minuti Aiden McGeady centrirao je sa lijeve strane, a Keith Andrews sa šest metara pogodio glavom gol Estonaca. Andrei Stepanov je u 34. minuti zaradio drugi žuti karton i već je bilo jasno kome će pobjeda pripasti.

Na početku drugog poluvremena Irci su krenuli ofanzivno, a najopasniji je dio Damien Duff, međutim Estonija je ubrzo uspostavila terensku ravnotežu. Jonathan Walters je u 67. minuti udvostručio prednost gostiju.

Četiri minute kasnije i Robbie Keane se upisao u listu strijelaca. Duff je u 73. sa bolnom grimasom na licu izašao sa terena, a zamijenio ga je Stephen Hunt, koji je minutu nakon ulaska u igru imao jednu priliku.

Estonija je ostala bez još jednog igrača. Raio Piiroja je zaradio drugi žuti karton u 77. minuti. U finišu susreta, tačnije u 88. minuti dosuđen je penal za goste. Keane je preuzeo odgovornost na sebe i postigao svoj drugi gol za konačnih 0:4.

Estonija - Irska 0:4 (Andrews 13', Walters 67', Keane 71', 88')

Estonija: Pareiko, Jaager, Stepanov, Piiroja, Klavan, Dmitrijev, Vassiljev, Vunk, Kruglov, Kink, Ahjupera. Subs: Londak, Rahn, Voskoboinikov, Lindpere, Purje, Saag, Teniste.

Irska: Given, Kelly, St. Ledger, Dunne, Ward, Duff, Whelan, Andrews, McGeady, Keane, Walters. Subs: Westwood, Hunt, Keogh, Cox, Fahey, McShane, O’Dea.



Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti