Očekivano, Ronaldo u reprezentaciji!!!
Ronaldo stiže u Lisabon na pregled kod reprezentativnog doktora

Ronaldo u Lisabonu s reprezentacijom

Očekivano, Ronaldo u reprezentaciji!!!

Uprkos nagađanjima kako Real Madrid neće pustiti Cristiana Ronalda u reprezentaciju to se dogodilo. To se dogodilo iz jednog prostog razloga, jer tako pravila nalažu.

Neshvatljivo je bilo čitati i slušati medijska nagađanja svjetskih medija, a među njima i naših, kako Real može zabraniti odlazak Ronalda u Lisabon. Mi smo možda u euforiji pred utakmice baraža imali želju da tako bude, jer smo se Ronalda najviše pribojavali, ali teško da to nisu znali strani mediji.

Pravila jednostavno nalažu da klub mora pustiti svakog igrača u zvaničnom terminu FIFA-a, a da u slučaju povrede igrača nacionalni savezi mogu zatražiti od igrača da se pojavi u kampu reprezentacije kako bi njihov doktor utvrdio ozbiljnost povrede.

Iz Reala su prije izvjesnog vremena saopštili da neće pustiti igrača zbog povrede, a dobro su znali da u slučaju poziva iz Portugala to moraju učiniti. Dobro, stavovi iz madridskog kluba su donekle i razumljivi, jer su oni za Ronalda iskrcali mnogo novca, ali zbilja je neshvatljivo kako su mediji nasjeli na priču da Real može stopirati Ronaldov odlazak u reprezentaciju.

Nakon što je Cristiano Ronaldo "dobio"  navodnu dozvolu za odlazak u Lisabon selektor Portugala Carlos Quieroz je za portugalski list A Bola izjavio samo ono što su svi koji imalo poznaju pravila FIFA-e znali od prije dva mjeseca.

"Po pravilima i principima koji vladaju između klubova i nacionalnih saveza pozvali smo Ronalda i on se priključuje reprezentaciji. Naravno, dobro je poznavati pravila koja važe u ovakvim slučajevima. Uvijek sam govorio da je to tehnička odluka provjeriti igrača prije nastupa da vidimo je li sve jasno. Ronaldo, kao i svi drugi imaće medicinski pregled prije svake utakmice i ako budu spremni igraće. Naš medicinski tim je stručan i odgovoran i vidjećemo šta će se desiti. Bio sam trener Reala i znam šta znači kada imate povrijeđenog igrača. Ja poštujem svaki klub, ali nema kluba koji će biti ispod ili iznad nekog drugog, svi klubovi i igrači zaslužuju isti tretman", bio je potpuno jasan Quieroz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti