Očekuje se kazna za Hrvate zbog rasizma
Rasisti ubacili bananu na teren na meču Hrvatska - Italija

Nedolično ponašanje na meču sa Italijom

Očekuje se kazna za Hrvate zbog rasizma

M. Skaka

Nakon što su kažnjeni sa 25.000 eura zbog izgreda na utakmici sa Irskom, Hrvatski nogometni savez mogao bi se suočiti sa još oštrijim mjerama zbog onogo što su navijači uradili u duelu sa Italijom.

UEFA pod svaku cijenu želi izbaciti rasizam sa tribina na svojim utakmicama, a majmunski huk koji se čuo sa hrvatske tribina kada je igrao Mario Balotelli biće tema rasprave na zasjedanju disciplinske komisije.

Hrvatski navijači ubacili su i bananu u teren tokom utakmice u Poznanu i to je incident o kojem će također biti rasprave.

"UEFA je otvorila disciplinski postupak protiv Hrvatskog fudbalskog saveza zbog pirotehnike i neprimjerenog ponašanja navijača (rasističkih povika i simbola) na susretu protiv italije u Poznanu.", stoji u saopštenju koje je UEFA izdala jučer.

Disciplinska komisija UEFA će se baviti ovim slučajem u utorak, 19. juna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.