"Očekujem da Sredojević nastavi započeto"
Milošević u duelu sa Adilovićem

Semjon Milošević, iskusni stoper Leotara

"Očekujem da Sredojević nastavi započeto"

Leotar se nakon jesenjeg dijela Premijer lige nalazi u nezavidnoj situaciji. Trebinjcima predstoji velika borba za opstanak u nastavku prvenstva Bosne i Hercegovine. Međutim, iskusni stoper Semjon Milošević nije zabrinut.

Trebinjci su nedavno dobili nogog trenera, a Bogdana Korana na klupi je naslijedio Borče Sredojević, koji je ranije vodio Leotar i Milošević se nada da će ovaj 53-godišnji stručnjak nastaviti započeto.

"Nalazimo se zaista u nezavidnoj poziciji na tabeli, ali nisam zabrinut. Ne mogu se oteti utisku da nas je samo nekoliko golova u domaćim utakmicama dijelilo od zlatne sredine. Od odlaska Koraka mogu slobodno reći da smo većinu utakmica diktirali tempo i bili ravnopravan protivnik u većini gostujućih utakmica, ali dominaciju nismo uspjevali naplatiti", rekao je Milošević za SportSport.ba.

"Ruku na srce nismo imali sreće, ali vjerujte i sreća se zasluži odnosom prema radu. Sada je tu došao Sredijević, a klub je otvorio prostora za rad kondicionog trenera, što je svakako za pohvalu. Bez snage nemate šta tražiti u fudbalu. Prije nekoliko sezona imali smo odličnu saradnju sa Sredojevićem i nadam se da ćemo nastaviti započeto", dodao je iskusni stoper Leotara.

Milošević kaže da je imao kontakte sa nekoliko klubova, ali ističe da ne želi bježati od problema. Cilj 32-godišnjeg stopera je da sa Leotarom izbori opstanak u Premijer ligi ove sezone, te da Leotar poslije ima zapaženu ulogu u Bosni i Hercegovini.

"San mi je da ovu sezonu spasimo, a narednu da igramo zapaženiju ulogu u BiH. Zaista Trebinje ima potencijala za napredak i mislim da je krajnje vrijeme da se ova mala sredina uozbilji i krene ka stvaranju prave podloge za rezultate. Što se mene tiče imao sa kontakte sa nekoliko klubova, ali ne pada mi na pamet i nisam taj koji bježi od teške situacije", rekao je Milošević, te dodao:

"Radije se suočavam sa problemom oči u oči i mislim da će stvari leći na pravo mjesto u nastavku. Naravno teško je igrati pod pritiskom, jer praktično jedan kiks kod kuće može da vas odvede u niži rang. Međutim, tu su situacije na koje morate biti spremni i da nađete rješenje, da pobijedite pritisak kada je najviše potrebno".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.