Od očaja do sjaja: Najveći comebackovi u historiji fudbala

Od očaja do sjaja: Najveći comebackovi u historiji fudbala

Njemačka-Švedska 4:4, 2012. godine

S. Grebović

Ako želite da budete najveći, neko koga će generacije poslije vas pamtiti, onda morate da pobjedite i onda kada su vas svi, ali baš svi otpisali.

Radilo se o kvalifikacionom susretu grupe C za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu, na kojem će se Nijemci, kasnije, okititi titulom prvaka svijeta. U pitanju je bilo 4. kolo tih kvalifikacija u kojem su tadašnji aktuelni prvaci svijeta dočekali Zlatana i društvo.

Slična stvar kao i sa susretom Newcaste-Arsenal, domaći su na poluvremenu pogocima Mertesacker i dva puta Klosea vodili sa 3-0, da bi početkom drugog poluvremena dodatno povisio Mesut Ozil. Šveđani u tom trenutku nisu znali šta ih je snašlo, ali tada na scenu stupa ko drugi do Zlatan Ibrahimović koji pogađa u 62. minuti.

Svega dva minuta kasnije Mikael Lustig sječe na pola prednost Elfa, nakon čega Johan Elmander sjajno pogađa u 76. minuti. Konačnih 4:4 duboko u sudijskoj nadoknadi postavlja Rasmus Elm za veliko slavlje Šveđana na Olympiastadionu u Berlinu.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

epa
Niste napisali man cityev preokret za titulu protiv QPR Kada je nas dijamant usao i donio titulu u sudijskoj nadoknadi pogodio za 2:2 i aguero u 90+5 za 3:2 i titulu za man city...
27 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi