Od otkupne klauzule teške 49 miliona do probe u drugoligašu

Od otkupne klauzule teške 49 miliona do probe u drugoligašu

Admin Čaušević

Ispričane su mnoge priče o fudbalerima koji bez obzira na raskošan talenat nisu uspjevali da iskoriste svoj puni potencijal. Jedan od takvih je 23-godišnji krilni fudbaler Donis Avdijaj. 

Kosovar koji ima njemačko državljanstvo je prošao omladinske selekcije Schalkea 04, u sezoni 2012/2013 je zabio 44 gola na 25 mečeva što mu je omogućila da sa 18 godina potpiše profesionalni ugovor uz otkupnu klauzulu od 49 miliona eura.

Avdijaj nije izdrao pritisak pa je uslijedilo nekoliko posudbi. Dvije sezone je proveo u Sturmu iz Graza gdje je skupio 45 nastupa sa 13 postignutih golova i 11 asistencija.

Rudari su ga nakon toga vratili u tim, međutim nije isupunio očekivanja, tri gola na 12 nastupa ostavila su dojam da još nije spreman za vrhunski fudbal.

Uslijedila je nova posudba, ovaj put u Holandiju. Igrajući za Rodu nije pružao ono što se od njega tražilapa pa ga je Schalke 04 u augustu 2018. godine besplatno pustio u Willem II.

Avdijaj je postepeno vraćao samopouzdanje, na 19 nastupa zabio je osam golova i upisao šest asistencije. Holandski mediji su počeli pisati o interesu najvećih evropskih klubova, međutim u decembru ušao je u sukob s klupskim rukovodstvom da bi prethodnih dana došlo do prekida ugovora.

Ovaj fudbaler od jučer se nalazi na probi u italijanskom drugoligašu Pescari. Klub s obala Jadranskog mora se bori za promociju u Seriju A i možda predstavlja posljednji voz za Avdijaja kako bi oživio svoju karijeru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti