Od susreta sa Austrijom nema ništa

BiH 12. avgusta ipak ne igra u Beču

Od susreta sa Austrijom nema ništa

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine ipak neće igrati prijateljsku utakmicu sa Austrijom u Beču 12. avgusta, potvrđeno je iz N/FSBiH.

Prije nekoliko dana svi su mediji, pa i SportSport.ba, objavili informaciju kako je iz Fudbalskog saveza Austrije došla (usmena) ponuda u bh. kuću fudbala da reprezentacije Bosne i Hercegovine i Austrije odigraju u Beču prijateljsku utakmicu 12. avgusta. Od toga, međutim, neće biti ništa.

Predsjednik Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine u razgovoru je za SportSport.ba kazao je 5. maja kako je u bh. Savez stigla usmena ponuda za odigravanje prijateljskog susreta sa Austrijom, te da očekuju da iz Beča stigne i pismena ponuda. Međutim, pismena ponuda iz Austrije nikada nije stigla.

Generalni sekeretar (Munib Ušanović op.a.) informisao nas je da je stigla usmena ponuda iz austrijskog saveza. Mi smo se u Savezu složili da prihvatimo tu prijateljsku utakmicu, ali zvanična ponuda nikada nije došla i od tog susreta neće biti ništa“, kazao je predsjednik N/FSBiH Sulejman Čolaković.

I selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Miroslav Ćiro Blažević potvrdio nam je da od meča sa Austrijom ipak nema ništa.

Svi smo bili za tu utakmicu, ali su Austrijanci otkazali. Koliko sam ja upoznat, taj termin već imaju popunjen“, rekao je za SportSport.ba selektor A nacionalne fudbalske selekcije Bosne i Hercegovine Miroslav Blažević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije