Odbijena Evrina žalba

Odbijena Evrina žalba

Edmir Škorić

Francuski kapiten Patrice Evra uložio je žalbu u Francuski nogometni savez (FFF) zbog zabrane od pet utakmica neigranja, no ista je odbijena.

Igrač Manchester Uniteda bio je jedan od četvorice francuskih reprezentativaca koji su kažnjeni zbog nediscipline tokom SP-a u Južnoj Africi, kada su igrači bojkotovali trening reprezentacije, kao izraz podrške svom kolegi Nicolasu Anelki.

Od svih kažnjenih, jedino se Evra žalio, no Žalbena komisija FFF-a je ostala dosljedna svoje odluke. Tako će Evra odmarati još četiri utakmice, odnosno do prijateljske utakmice sa Brazilom koja se igra u februaru naredne godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.