Odbijena žalba Siona
Uzaludno slavlje Sionovih nogometaša

Celtic ostaje u Evropskoj ligi

Odbijena žalba Siona

Edmir Škorić

Škotski doprvak Celtic ostat će u Evropskoj ligi, budući da je odbijena žalba švicarskog Siona od strane Evropske nogometne federacije (UEFA), odnosno Žalbene komisije.

Iako je Sion bio uspješniji od Celtica u zadnjem pretkolu Evropske lige, izbačen je iz natjecanja zbog toga što su u tim utakmicama igrali sa igračima koje su doveli ovog ljeta, a nisu imali pravo na to zbog suspenzije iz 2008. godine.

Sion nije imao pravo dovoditi igrače, no ovog ljeta u njihove redove stigla su šestorica, što je UEFA drastično kazila, a Žalbena komisija nije prihvatila njihovu žalbu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.