Odbijena žalba Timisoare

Vicešampioni Rumunije definitivno bez Prve lige

Odbijena žalba Timisoare

Sud za sportsku arbitražu u Lozani, definitivno je odbio žalbu FC Timisoare tako da ova ekipa sljedeće sezone definitivno neće biti prvoligaš.

Timisoara se žalila na odluku o izbacivanju iz lige zbog nesipunjenih finansijskih obaveza, ali odluka Rumunskog saveza je ostala na snazi. Ekipa je u prošlom prvenstvu bila druga i umjesto da igra kvalifikacije za Ligu prvaka, to mjesto je uzeo trećeplasirani Vaslui, a sedmi Gaz Metan se domogao Evropske lige. Timisoara nije jedini klub koji se seli u niži rang s obzirom da su bez licence ostali još Oradea i Gloria iz Bistrice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.